Facebook och videoannonser

Facebook annonserade i början av året att dom tar bort reklam i tidslinjerna. Det är något som folk har längtat efter då den typen av reklam har varit väldigt störande. Detta var något som sågs positivt.

Nu kommer Facebook med videoannonser istället. Videoannonserna är tänkt att starta automatiskt och sedan spela upp hela reklamen. Mobiltelefonerna får samma utförande med undantaget att ljudet kommer vara på mute. Så sitter du på tunnelbanan så kommer den inte att spela upp det störande för omgivningen.

Ett problem som Facebook har dragits med är att det inte var planerat för annonser från början. Facebook byggdes som ett socialt nätverk där folk kan kommunicera och sprida information mellan varandra. Därför finns inga naturliga annonseringsplatser utan allt har byggts upp i efterhand. Detta skapar ju givetvis en helt annan förutsättning. Det är förmodligen en av anledningarna till hur annonseringen ser ut idag och varför dom måste testa vissa annonseringstyper för att sedan ta bort dom när användarna bara blir frustrerade över dom.


2 kommentarer on “Facebook och videoannonser”

  1. direktorn skriver:

    Lite roligt att det ligger just fyra annonser under det där inlägget…. 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s