Den digitala strategins vara eller icke vara

Det har blivit en del debatt angående att bolag, även stora bolag, saknar en digital strategi för hur företaget ska utvecklas och drivas i den allt mer digitaliserade världen.

Anders Rågsjö Thorell på Resume skriver att så många som 6 av 10 företag saknar detta. 6 av 10? Det är en väldigt hög siffra, men vad betyder det? Vad är en digital strategi och varför behövs en?

Som vi kan se ovan är det inte enbart enbart avsaknaden utav en strategi utan även insikten i att en sådan strategi faktiskt behövs. Hos företagen där strategin saknas finns med stor sannolikhet heller inte insikten om att strategin behövs och vad den ger. Utan att vara digitalt medveten är det svårt att komma till skott och ta fram en strategi. Företagen blir ju givetvis förlorare men även konsumenterna. Som kund/konsument vill du ha informationen här och nu, inte snart eller via ett brev en vecka senare.

För bara 10 år sedan skulle inte många i ledande befattning ha trott på potentialen på internet. De som gjorde det och även gjorde slag i saken tog med största säkerhet en stor del av marknaden. Då behövdes inte en digital strategi. Men i och med stora händelser på internet så börjar fler och fler förstå potentialen och vad vinsten kan bli. Det är ungefär som att sälja en ubåt på Sergels Torg. Inte troligt att så många vill köpa och med en bättre taktik/strategi hade du som företagare givetvis insett detta och istället försökt sälja den på andra marknader. Detsamma gäller på internet och det är därför det är viktigt att först förstå att strategin saknas och sedan göra något åt det.

Läs mer: http://hammerhanborg.com/bloggen/2014/04/foretag-agerar-utan-plan-i-den-digitala-varldenKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s